Stroom- en gasrekening per 1 juli flink omhoog

Stroom en gas zijn vanaf 01 Juli 2021 een stuk duurder. Als je een variabel energiecontract hebt, kan je jaarlijkse energierekening daardoor honderden euro’s hoger uitpakken. Bekijk hier hoeveel meer jij moet betalen.

De afgelopen maanden zijn de prijzen die energieleveranciers voor hun stroom betalen, flink gestegen. Als je geen vast contract hebt, merk je zulke schommelingen ook op je eigen energierekening: twee keer per jaar mogen energieleveranciers hun variabele prijzen aanpassen. Dat gebeurt op 1 januari en op 1 juli.

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een variabel contract en moet vanaf vandaag dus een stuk meer betalen voor zijn energie: gemiddeld zo’n 9 procent meer, blijkt uit een berekening van RTL Nieuws.

Gezin betaalt 173 euro meer

Zeker voor grote gezinnen kan dat per jaar honderden euro’s schelen. Een gezin van vier personen in een rijtjeshuis betaalt bijvoorbeeld bijna 2200 euro aan stroom en gas per jaar. Dat is 173 euro meer dan met de oude prijzen.

In de tool op de website van RTL Nieuws kun je opzoeken hoeveel jij merkt van de hogere energieprijzen. In de tool gaan ze uit van een variabel contract. Als je een vast contract hebt, verandert je energierekening niet.

Bron:

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5239499/stroom-duurder-geworden-hoeveel-energie-gas-water-licht-elektra

Wil je meer weten over onze diensten?

Neem direct contact