Rookmelders verplicht per 01 Juli 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht in Nederland om een rookmelder te hebben op elke woonverdieping in uw huis en in besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt. Hiervoor wordt het Bouwbesluit aangepast en wordt het dus wettelijk verplicht om hieraan te voldoen. Ook als u in een huurhuis woont.

Heeft u al werkende rookmelders hangen op elke verdieping? Dan heeft deze wetswijziging geen gevolgen voor u. Heeft u nog géén rookmelders, dan wordt het tijd om ze aan te schaffen. Op iedere bouwlaag moet een goedgekeurde rookmelder komen te hangen. Een rookmelder dient aan het plafond te worden geplaatst. De reden hiervoor is dat warmte en rook opstijgt. Daarom adviseren wij om een rookmelder op te hangen in bijvoorbeeld de hal en op de overloop. Dit zijn vaak de vluchtroutes in een huis als er een brand uitbreekt. Als u geen risico wilt lopen, adviseren we om een rookmelder te plaatsen in elke ruimte van de woning.

Meer weten over de mogelijkheden om uw rookmelder te laten installeren? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Bron:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/gezond-en-veilig-wonen/vraag-en-antwoord/hoeveel-rookmelders-moet-ik-in-mijn-huis-hebben#:~:text=Vanaf%201%20juli%202022%20is,waarschuwing%20bij%20rook%20of%20brand

Wil je meer weten over onze diensten?

Neem direct contact