Nederland besteedt €8 miljard aan verduurzamen woning

Je kunt er niet omheen: dagelijks zie of lees je wel iets over duurzamer leven en wonen. We willen wel, maar zijn we ook bereid om er (veel) geld aan uit geven? Of houdt de Nederlander wat het verduurzamen van de eigen woning betreft de hand op de knip? Dat blijkt enorm mee te vallen!

Nederlanders hebben het afgelopen jaar ruim €8,1 miljard besteed aan het verduurzamen van hun woning. Het grootste deel hiervan werd uitgegeven aan isolatie en verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

Verwarming en isolatie

Particuliere woningeigenaren hebben in 2020 in totaal ruim €8,1 miljard besteed aan verduurzaming van hun woning. Dat komt neer op gemiddeld €1.800 per woning. Waar werd dit bedrag aan besteed? Veruit het grootste deel ging naar isolatie (46%) en verwarming (45%). De gemiddelde besteding lag hierbij ook veel hoger dan bij de andere aanpassingen. De uitgaven aan energiezuinige verlichting, waterbesparing en ventilatie waren fors lager.

Aangezien particuliere woningeigenaren het grootste deel van de aanpassingen voor het verduurzamen van de woning uitbesteden aan de vakman (85%), biedt in deze groeimarkt reële kansen voor installateurs en andere bedrijven in de branche.

Bron:

http://www.multiscope.nl/persberichten/nederland-besteedt-8-miljard-aan-verduurzamen-woning/

Wil je meer weten over onze diensten?

Neem direct contact