Onderhoud aan uw CV-KETEL

Voorkom dat u in de kou komt te zitten!!

 

Regelmatig onderhoud voorkomt problemen

Op winterse dagen moet een cv-toestel op vol vermogen draaien. Als er onderdelen versleten of vervuild zijn, is dit het moment waarop het misgaat. Wij raden u aan om de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden. Dat voorkomt problemen, juist wanneer het koud wordt. In de handleiding van de cv-ketel is te vinden hoe vaak de ketel onderhoud nodig heeft. Meestal is dat eens per jaar of eens per twee jaar.

Cv-ketel tijdig vervangen

Het is verstandig om oudere cv-toestellen tijdig te vervangen. De gemiddelde technische levensduur van een cv-ketel ligt tussen de twaalf en vijftien jaar. Bij oudere ketels neemt de kans op storingen toe. Bovendien is een nieuwe, moderne cv-ketel meestal aanzienlijk zuiniger in het gebruik.

Hoge gasprijzen

Regelmatig onderhoud van de cv-ketel is niet alleen belangrijk om storingen te voorkomen. Onderhoud zorgt er óók voor dat de cv-ketel optimaal is afgesteld en zo min mogelijk gas verbruikt. Dat kan zeker met de huidige gasprijzen een flinke besparing opleveren.

Koolmonoxide is een sluipmoordenaar

Een slecht onderhouden cv-ketel kan voor gevaarlijke situaties zorgen, zoals vergiftiging door koolmonoxide (CO). Koolmonoxide ontstaat als de cv-ketel het gas niet volledig verbrandt. Zeker in combinatie met een gebrek aan ventilatie kan koolmonoxide levensgevaarlijk zijn. Koolmonoxide is een echte sluipmoordenaar. Je kunt het niet zien, ruiken of proeven. Helaas vallen er nog elk jaar slachtoffers.

 

Heeft u vragen ?

Stuur een mail of bel ons .

Wil je meer weten over onze diensten?

Neem direct contact